Aanmelden Inloggen
Geen resultaten

Chatten

Wie heeft er van de jongere generatie nou nog nooit gechat? Het chatten begon in feite met MSN. Met MSN was het mogelijk om met bekende mensen te praten. Dit ging vaak over koetjes en kalfjes waarbij de gekste chatnamen werden genomen. In de begin jaren van deze eeuw was MSN gigantisch populair. Tegenwoordig is chatten behoorlijk veranderd. Door de jaren heen zijn ook steeds meer oudere mensen gaan chatten. Daarnaast is er ook iets veranderd in de manier van chatten. Vroeger werd er voornamelijk gechat met bekende; dat was via MSN. In de tijd van MSN was er bijvoorbeeld ook chatroulette. Chatroulette was al een andere manier van chatten. Bij Chatroulette ging je namelijk met onbekende mensen chatten. Dit konden bijvoorbeeld mensen zijn uit Amerika of Rusland. Die manier van chatten is de laatste jaren uitgegroeid tot eigenlijk de grootste vorm van chatten. Met deze manier van chatten kreeg chatten een hele nieuwe dimensie. Voorheen was chatten het bespreken van allerlei dingen met bekende mensen; vrienden, familie en kennissen. Tegenwoordig is chatten voornamelijk bedoeld om online nieuwe mensen te ontmoeten. De laatste jaren zijn er daarom zeer veel chatsites gelanceerd. De ene chatsite was nog groter dan de ander. Dit is gekomen doordat steeds meer mensen het nut in gingen zien van chatten. Chatten biedt voornamelijk voor onzekere en verlegen een nieuwe opening om mensen te ontmoeten. Mensen die nu met elkaar trouwen, kunnen elkaar ontmoet hebben bij het chatten. Vroeger was dat vaak bij de sportvereniging of de kroeg. Die tijden zijn echter veranderd. Door het chatten zijn er ook huwelijken ontstaan of hechte vriendschappen. Vaak zijn mensen met dezelfde interesse met elkaar aan het chatten zonder dat ze elkaar kennen. Op die manier is er genoeg gespreksstof over dat ene onderwerp. Naarmate mensen vaker met elkaar chatten over dat onderwerp komen ook andere dingen ter sprake. Op die manier kan een hechte vriendschap ontstaan. Met chatten worden, zoals eerder al gezegd, nieuwe deuren geopend terwijl de drempel erg laag is om de deuren te openen.

Chatten - Chatsite

Sinds de opkomst van het internet is er een hoop veranderd in de gehele wereld. Vroeger werd er voornamelijk gecommuniceerd zonder behulp van 'hulplijnen'. Dat betekent dus gewoon face-to-face een gesprek met elkaar voeren zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een telefoon of een computer. Een ander veel gebruikt middel was een Telegram. Een telegram was eigenlijk gewoon een soort van brief die was geadresseerd aan een bepaald persoon. Het was dus vooraf bekend aan wie het bericht gericht was. Door de opkomst van het internet is vooral dat laatste element veranderd. Met de opkomst van het chatten - al jarenlang een gigantisch populaire vorm van communicatie - brak er een nieuwe periode aan. Een periode waarin er niet alleen maar werd gecommuniceerd met bekende mensen. Mensen die zich op een chatsite aanmelden, willen gewoon nieuwe mensen ontmoeten. Dit kan uiteenlopende redenen hebben; het kan zowel dienen voor een vriendschap als voor een snelle flirt. Doordat chatten via een beeldscherm gaat - van je telefoon of computer - is de drempel om iemand aan te spreken erg laag. Het is dus erg makkelijk om in contact te komen met mensen. Een ideale uitkomst voor mensen die niet zo snel contact leggen of niet zo snel contact durven te leggen. Daarnaast opent een chatsite gewoon nieuwe deuren om over een gezamenlijke interesse te praten. Of dit nou bloemschikken of voetballen is; er is sowieso een hoop gespreksstof over de gezamenlijke interesse. Waar vroeger voornamelijk nog face-to-face werd gesproken is dat tegenwoordig wel anders. Mensen chatten met elkaar op allemaal verschillende manieren. Whatsapp is namelijk ook een vorm van chatten; hierbij spreek je echter in de meeste gevallen mensen die bekend voor jou zijn. Een chatsite op het internet is weer een ander fenomeen; daarop spreek je mensen die je nog niet kent. De communicatie is door de jaren heen heel erg veranderd. Het face-to-face is volledig naar de achtergrond gevallen. Het grote voordeel van chatten is namelijk de lage drempel ten opzichte van een face-to-face gesprek. Een face-to-face gesprek wordt soms toch als eng ervaren. Bij een chatgesprek kan je echter alles zeggen. Dat is ook de reden waarom een chatsite zo populair is geworden. Het chatten is eigenlijk een op zich zelf staande vorm van communicatie. Een vorm van communicatie waarbij je chat met mensen die je nog niet kent. Dit opent deuren en het is bovendien een stuk gemakkelijker om mensen op een chatsite aan te spreken dan in real life.

Chatten met vreemden - Anoniem praten

Communicatie is een van de lastigste onderwerpen ter wereld. Er zijn namelijk vele elementen die bij communicatie om de hoek komen kijken. Allereerst dienen personen dezelfde taal te spreken en elkaar te begrijpen. Bij communicatie gaat het vaak mis dat mensen elkaar niet begrijpen. Dit kan tot zeer vervelende situaties leiden. Wat betreft communicatie is er een groot onderscheid te maken tussen twee vormen van communicatie. Allereerst is er de communicatie met mensen die voor jou bekend zijn. Met deze mensen is het gemakkelijker om een gesprek te starten en dat gesprek aan de gang te houden. Met mensen die je kent, heb je vaak veel gespreksstof. Daarnaast is het gemakkelijker om eerlijk te zijn tegen een persoon die je kent. Een andere vorm van communicatie is het praten met vreemden. Tegenwoordig wordt dat voornamelijk 'chatten met vreemden' genoemd. Chatten met vreemden is een communicatievorm die de laatste jaren gigantisch populair is geworden. Maar, waarom is dit zo populair geworden? Het chatten met vreemden is sinds het begin van de 21e eeuw een geheel nieuwe vorm van communicatie. Het is gigantisch populair geworden en dat heeft enkele redenen. De drempel om mensen aan te spreken in een chat is een stuk lager dan in het dagelijkse leven. Daarnaast is het makkelijker om via een chat met een onbekend persoon bepaalde dingen te bespreken. Dit is in veel gevallen dingen waar je helemaal gek van bent (een bepaalde hobby of interesse) of dingen waar je je voor schaamt. Het is veel makkelijker om dat soort dingen te bespreken met vreemden. Het chatten met vreemden is voornamelijk om die redenen gigantisch populair geworden. Een ander voordeel van chatten met vreemden is dat je anoniem praat. Niemand weet dus wie jij bent, behalve als je zelf zegt wie je bent natuurlijk. Het is erg gemakkelijk om anoniem te praten. Niemand kent je en niemand heeft vooraf een mening over je. Op een chatsite wordt je volledig genomen zoals je bent. En hoe je bent kan je zelf bepalen op een chatsite. Anoniem praten is erg fijn en opent nieuwe deuren. Het chatten met vreemden is een vorm van communicatie die waarschijnlijk nooit zal verdwijnen. Chatten met vreemden is voornamelijk fijn voor mensen die niet zo gemakkelijk contact leggen. Het is daarom extra fijn dat je op een chatsite anoniem kan praten. Op een chatsite neemt iedereen je zoals je bent; dit komt omdat mensen die je niet kent nog geen vooroordelen over je hebben.